Klicni center: +386 41 660 101

Mail: info@greenhills.si

Pogosta vprašanja

O Hidden hills trail-u

Srednje težek – Hidden hills trail poteka v predalpski regiji Slovenije, zato lahko pričakujete asfaltne in makadamske ceste. Ne pričakujte ravninskih etap, saj pot poteka čez hribe in doline. Ceste in kolesarske poti so široke in v dobrem stanju, tako da, če ste vajeni kolesarjenja v naravi, boste Hidden hills trail opravili brez težav.

Priporočamo dobro telesno kondicijo, kar pomeni, da ste navajeni voziti gorsko kolo po asfaltnih in makadamskih cestah in kolo vozite vsaj enkrat tedensko. Čeprav je Hidden Hills Trail zasnovan za e-kolesa, vseeno potrebujem kondicijo? Z e-kolesi je vožnja hitrejša in manj zahtevna kot običajna gorska kolesa, zato, če se odločite za neelektrično gorsko kolo, bi morali biti v odlični fizični kondiciji.

Hidden hills trail je dolg 240 kilometrov in ima 7000 višinskih metrov vzponov. Pot ima 7 etap; nekatere med njimi so zahtevnejše od drugih. Obstaja tudi možnost krajše verzije poti, ki traja 3 dni. Poišči več informacij o posameznih etapah v razdelku O poti.

Običajno traja sedem dni, da opravite celotno pot, vendar pa je tudi pogojeno z kolesarjem samim in vrsto njegovega kolesa. Za boljšo predstavo: vsaka etapa je dolga približno 50 kilometrov in ima 1500 višinskih metrov vzponov.

Najboljši čas za vožnjo po Hidden Hills Trail-u je med Majem in koncem Novembra, torej spomladi, poleti in jeseni. Najbolj optimalna je zagotovo pomlad ali jesen zaradi prijetnejših temperatur. Poletja zaradi nadmorske višine poti niso prevroča, pozno popoldne pa lahko pride do vročinskih neviht, ki spremenijo potek kolesarjenja. Priporočamo, da pred kolesarjenjem na določeni etapi preverite vremensko napoved.

Začetno in končno izhodišče kolesarskega kroga je v Škofji Loki. Prva polovica Hidden hills traila sledi severni strani Škofjeloškega hribovja, druga polovica pa južni strani Škofjeloškega hribovja, čez Polhograjske dolomite, ki ločujejo Ljubljano in Poljansko dolino.

Da, lahko tudi kolesarite po Hidden Hills trailu v nasprotni smeri. In uganite kaj: če to počnete v obe smeri, se vam zdi, da vozite povsem drugačno kolesarsko pot.

Najbližje letališče je Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, znano tudi pod prejšnjim imenom, Letališče Brnik. Je največje letališče v Sloveniji, od Škofje Loke, kjer se začne Hidden hills trail, pa je le 20 kilometrov.

Druge možnosti: letališče Trst (1,5 ure vožnje do Škofje Loke), letališče Benetke (2,5 ure) in letališče Gradec (1,5 ure).

Najvišja točka Hidden hills traila je Blegoš (1564 m), ki je hkrati najvišji hrib Škofjeloškega hribovja. Blegoš je eden najbolj osupljivih krajev, ki ga lahko obiščete; domačini ga dobro poznajo, turistom pa je še vedno nepoznan. Zagotavljamo vam, da vam ne bo treba trpeti množic turistov – samo mir in neverjetni razgledi.

Kampiranje ni dovoljeno. V Sloveniji kampiranje ni dovoljeno izven za to namenjenih prostorov. Ampak tudi to se da urediti, saj ob poti obstaja nekaj malih kampov, lahko pa se tudi dogovorite za dovoljenje z lastnikom zemljišča. Naša aplikacija vsebuje vse lokacije in informacije o razpoložljivosti kampov.

Da! Iz Kranja ali Ljubljane lahko prispete v Škofjo Loko z vlakom ali avtobusom (20min vožnje). Na letališču lahko najamete zasebni prevoz, ki pa je lahko nekoliko dražja varianta. Najboljša možnost je, da preko nas rezervirate prevoz iz letališča.

Slovenci govorimo slovenski jezik, ki spada v skupino slovanskih jezikov. Čeprav je Slovenija majhna država ima številna narečja, katere imajo včasih tudi domačini težavo razumeti. Že v osnovni šoli se poleg slovenščine slovenci učimo tuje jezike. Skoraj vsi govorijo angleško, če pa temu ni tako, poskusite nemško ali italijansko.

Samovoden

S seboj morate imeti vedno komplet za vzdrževanje kolesa in biti sposobni odpraviti preproste mehanske težave, kot so menjava zavornih ploščic, menjava izpraznjene pnevmatike itd. Če se pojavijo večje težave ali če ne veste, kako popraviti kolo, lahko vedno računate na našo ekipo za podporo. Svetujemo vam, da pred začetkom kolesarjenja dobro pregledate in odpravite vse težave na kolesu.

Če boste potrebovali storitev prevoza ali dostave rezervnih delov, se te storitve štejejo kot doplačilo. Če veste, da boste potrebovali pomoč prevoza, vam svetujemo, da izberete plan GPS + prevozi.

Voden

Lokalni kolesarski vodnik z odličnim poznavanjem območja in poti vas bo vodil po HHT. Spoznajte naše vodnike tukaj.

Da! Ko rezervirate voden izlet / paket, vam bo vodnik prilagodil celotno pot. Po dnevu kolesarjenja vas bo vodnik bolje spoznal in ocenil vaše kolesarske spretnosti in vašo telesno pripravljenost. Če imate dodatne želje, se pogovorite z vodnikom in našli boste najboljšo rešitev.

O Ride With GPS aplikaciji

Priporočamo aplikacijo Ride With GPS. Brezplačno jo lahko prenesete na vseh napravah iOS in Android.

Večina potrebnih informacij mora biti v aplikaciji, če pa izberete enega od naših samovodenih programov, vam bomo dodatna navodila posredovali ob rezervaciji.

Aplikacija vam bo zagotovila natančen GPS-zapis celotne poti, lokacij in informacij o restavracijah, nastanitvah, razglednih točkah, znamenitostih in vsem ostalem, kar lahko počnete po poti Hidden Hills.

Aplikacijo lahko uporabljate v naslednjih jezikih: angleščina, nemščina, španščina, italijanščina, francoščina, nizozemščina in japonščina.

Da, na telefon boste morali naložiti zemljevid Hidden hills traila, da boste lahko dostopali do GPS-poti brez internetne povezave. Edina stvar ki jo potrebujete je GPS signal.

Nastanitve

Vse nastanitve lahko preverite tukaj. Vsa zanimive točke so na voljo v navigacijski aplikaciji, če izberete enega od naših samovodenih ali vodenih programov.

Na Hidden hills trailu boste našli vse vrste nastanitev, od osnovnih do tistih višje kategorije. Nastanitve s 3 zvezdicami so običajne, na voljo pa so tudi nastanitve s 4 zvezdicami. Tipične nastanitve so apartmaji, kmečki turizmi, planinske koče, vikendi in majhni butični hoteli.

Restavracije

Vse restavracije in kraji, kjer lahko dobite hrano in pijačo, so navedeni v navigacijski aplikaciji. Ko izberete enega od naših samovodenih ali vodenih programov, boste dobili natančne lokacije z vsemi potrebnimi informacijami.

V glavnem boste našli planinske koče, kmečke turizme, gostilne in taverne. Hrana se lahko razlikuje od kraja do kraja, na splošno pa lahko pričakujete mešanico tradicionalne slovenske hrane z dodatki italijanske in nemške kuhinje. Ne pozabite poizkusiti lokalne specialitete. Vprašajte natakarja o njihovih specialitetah, in odkrijejo lokalno kulinariko.

Večina krajev ima jedilnike v angleščini ali nemščini, nekateri pa imajo menije samo v slovenskem jeziku, zlasti v nekaterih planinskih kočah. Osebje običajno govori angleško in vam bo z veseljem v pomoč.

Zanimivosti in aktivnosti

Vse informacije lahko najdede na naši spletni platformi. Natančne lokacije in informacije najdete v aplikaciji Ride With GPS.

Da, priporočamo da se dogovorite vnaprej. Nekatere stvari, kot je Adrenalinski park, ne zahtevajo predhodne rezervacije. Najboljša praksa je da jih pred prihodom pokličete ali jim pošljete sporočilo.

Scroll to Top