Klicni center: +386 41 660 101

Mail: info@greenhills.si

HHT v 3 dneh

640 

Doživite najzanimivejše odseke najboljše daljinske kolesarske poti v Sloveniji.

Paket vključuje:

 • 3 dnevno kolesarjenje (dolžina 120km) – krajša različica HHT daljinske kolesarske poti.
 • Izkušeni lokalni kolesarski vodniki.
 • Celodnevni kolesarski izleti (6h).
 • Izposoja električnega gorskega kolesa.
 • Vse prevozne storitve.
 • Nastanitev z zajtrkom (2 noči).

Hidden Hills Trail – krajša različica

HHT daljinska kolesarska pot povezuje predalpsko regijo s Škofjeloškim hribovjem in Polhograjskimi dolomiti. Kolesarjem je regija poznana kot ena izmed najlepših v Sloveniji. To pa ni edini razlog, da jo obiščete in se podate na najzanimivejše etape HHT poti.

Na 3 – dnevnem izletu bomo kolesarili po neobljudenih poteh skozi gozdove in travnike, vse do najlepših in dih jemajočih razglednih točk.

Od prevoza na izhodiščno točko, vse do prevoza koles in vaše pritljage. Naša ekipa in izkušeni kolesarski vodniki bodo poskrbeli za vse. Ob poti ne bo manjkalo najrazličnejših lokalnih dobrot, po zaključenem dnevu pa se boste lahko odpočili v najkvalitetnejših nastanitvah, ki jih regija premore. Izkušeni kolesarski vodniki bodo vedno z vami. Od vas pričakujemo le, da boste uživali in izkusili HHT daljinsko kolesarsko pot v največjem obsegu.

Vrhunci poti:

 • Rupnikova Linija
 • Partizanska bolnica Franja
 • Naravni termalni izvir Kopačnica
 • Degustacija domačega sira
 • Najboljši razgledi in poti zagotovljeni
 • Najvišji vrh Škofjeloškega hribovja – Blegoš (1564m)

V ceno ni vključeno:

 • Zavarovanje

Program:

1. DAN: Škofja Loka – smučišče Stari Vrh

Srednjeveško mesto Škofja Loka bo naše izhodišče 3 – dnevne kolesarske poti. Po krajši predstavitvi programa, pregledu koles in kolesarske opreme se bomo podali na pot. Prva točka našega izleta bo Križna gora, ki je kolesarskim navdušencem iz Škofje Loke poznana predvsem po čudovitih makadamskih poteh in enoslednicah. Po krajšem spustu v Selško dolino bomo zopet pričeli z vzponom do Sv. Tomaža, profesionalnim fotografom dobro poznana cerkev. Po opravljeni fotografiji cerkve za vaš instagram profil, bomo pot nadaljevali do stare vojaške ceste vse do smučišča Stari vrh. To bo tudi naše prvo mesto prenočitve.

2. DAN: Blegoš – Hotavlje

Dan bomo začeli z odličnim zajtrkom in skodelico kave ob dih jemajočem razgledu na Kamniško Savinjske Alpe. 2. dan bo večina poti potekala po stari vojaški cesti, ki nas bo pripeljala vse do najvišjega hriba Škofjeloškega hribovja – Blegoš (1564m). Domačini pravijo, da je to ena izmed najlepših razglednih točk, kjer človek dobi občutek, v kako lepi državi živimo. Videli boste enajvišjo goro v Sloveniji – Triglav, Kamniško Savinjske Alpe, Karavanke in morda celo Jadransko morje. Po krajšem počitku in okrepčilu v pohodni koči na Blegošu, se bomo podali na pot ob Rapalski meji, ki je delila slovensko ozemlje na vzhod in zahod po prvi svetovni vojni. Zgodovinski utrip današnjega dne bomo nadaljevali vse do partizanske bolnice Franje in podzemnih bunkerjev, ki so v tem predelu Slovenije med najbolj ohranjenimi ostanki Rapalske meje. Dan bomo zaključili v Poljanski dolini.

3. DAN: Javorč – Sv. Ožbolt

Zadnji dan kolesarske poti. Najprej se bomo odpravili na enostaven vzpon proti Javorču, kjer bomo raziskali Rupnikovo linijo – sistem podzemnih rovov in utrdb, ki so jih zgradili pred drugo svetovno vojno. Potem bomo kolesarili preko Polhograjskih dolomitov, ki ločujejo Ljubljansko kotlino in Poljansko dolino. Panoramska pot po vznožju Polhograjskih dolomitov nas bo pripeljala vse do Škofje Loke, kjer se bo naše potovanje zaključilo.

Podatki o poti:

Dolžina: 120km
Vzponi: 3000m
Vzdržljivost: 3/5
Zahtevnost: 3/5

Scroll to Top